Woodstock stipendi

Willatehtaan Woodstock hyväntekeväisyyskonsertin tuotto on tähän mennessä jaettu Woodstock stipendeinä 2009-2015.

Stipendin ovat lähes vuosittain saaneet seuraavat Hyvinkääläiset yhteisöt, yhtyeet, taiteilijat ja esiintyjät:


2009 Woodstock -stipendi jaettiin nuorille muusikoille

Lions Club Hyvinkää Puolimatka
julisti nuorten hyvinkääläisten kulttuurin harrastajien haettavaksi 3.500 euron suuruisen Woodstock-stipendin.
Tarkoituksena on edistää paikkakunnan nuorten mahdollisuuksia edetä valitsemallaan kulttuurin saralla mitään alaa erityisesti painottamatta.

Stipendiä haki yhteensä 14 henkilöä tai ryhmää. Tämä osoittaa nuorison kulttuuriharrastaneisuutta paikkakunnalla.
Hakijoiden joukossa oli sekä klassisen että kevyen musiikin, kirjallisuuden, teatterin ja elokuvan sekä kuvataiteen edustajia.
Monet hakijoista ansaitsisivat kehittymismahdollisuuksiensa perusteella tulla tuetuiksi. Kiitämme stipendiä kohtaan osoitetusta aktiivisuudesta.

Valinnan suoritti raati, johon kuuluivat kaupunginjohtaja Raimo Lahti, sivistystoimen johtaja Pentti Halonen sekä
LC Puolimatkan presidentti Jouni Vainio ja klubin jäsen Erkki Sarkkinen.
Woodstock -stipendin vuonna 2009 saa nuorten muusikoiden ryhmä, jota yhdistää Hyvinkään Yhteiskoulu ja Hyvinkään Musiikkiopisto.

Nayttokuva 2018 11 7 kello 9.19.26

Ryhmään kuuluvat:
Aino Liutu, Konsta Mönkkönen, Kukka Mönkkönen, Markus Saari, Mikael Saari, Lassi Salin, Vilma Talvitie, Suvi Tuovinen ja Kati Välimaa

Ryhmä on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut omia kappaleitaan. Viime vuonna se järjesti Ethän Unohda -hyväntekeväisyyskonsertin Hyvinkään
vanhassa kirkossa ja tänä keväänä se on konsertoinut Vehkojan seurakuntakeskuksessa.

Stipendihakemuksessaan ryhmä ilmoittaa käyttävänsä stipendirahan CD-julkaisun tekemiseen ja konsertin järjestämiseen Hyvinkäällä.
CD:n on tarkoitus koostua ryhmän omista sävellyksistä.

"He ovat äärettömän lahjakkaita ja yritteliäitä nuoria, jotka hyvin omatoimisesti ovat järjestäneet lukuisia musiikkitilaisuuksia.
Harvoin löytyy tällaisia taitoja säveltämistä, sanoittamista, sovittamista ja esittämistä ajatellen", sanoo musiikin lehtori Marja-Liisa
Hilander-Tereska suosituskirjeessään.

"He ovat osoittautuneet monipuolisesti lahjakkaiksi, ahkeriksi, ennakkoluulottomiksi ja lähimmäisistään aidosti välittäviksi ihmisiksi",
sanoo huilunsoiton lehtori Taina Lindholm Hyvinkään Musiikkiopistosta.

"Näistä nuorista muusikoista on helppo olla vakuuttunut, että he tekevät pitkäjännitteistä, moniulotteista ja nöyrää työtä todellisen muusikkouden
saavuttamiseksi. Tällaisen päämäärähakuisuuden taloudellinen tukeminen olisi todellista työtä humaanisuuden arvojen edistämisen nimissä",
sanoo muusikko ja säveltäjä Klaus Roos.

Omakohtaisen tuntemuksen ja suosittelijoiden esittämien näkökohtien perusteella raati vakuuttui, että kannustamalla nyt valittua ryhmää
paikkakuntamme musiikkielämä voi odottaa merkittävää vahvistusta tulevaisuudessa.


2010 Woodstock-stipendi jaettiin kolmen hakijan kesken

Runoesityksen valmistaminen, soittimen korjaus ja sirkustaitojen opiskelu Moskovassa saavat rahoitusta tämänvuotisesta LC Puolimatkan Woodstock-stipendistä. Stipendin jakamisesta päättänyt raati perusteli päätöstään jakaa 3500 euron potti kolmeen osaan sillä, että näin mahdollisimman monentyyppiset kohteet saavat tukea kehittyäkseen entistä paremmaksi.

Stipendin saajat valinnut raati eli Hyvinkään kaupungin sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen, LC Puolimatkan presidentti Teuvo Arolainen jaklubin jäsen Erkki Sarkkinen kiitti apurahaa hakeneiden joukkoa korkeatasoiseksi. Monesta nuoresta kuullaan varmasti vielä tulevina vuosina. Osa hakijoista on jo ehtinyt urallaan melkoisen pitkälle. Apuraha on tarkoitettu hyvinkääläisille nuorille lupauksille minkä tahansa kulttuurin alueelta. Suurin osa hakijoista oli muusikoita.

Teatteri-ilmaisun ohjaajat Juhana Rönnqvist ja Essi Antikainen saavat 1500 euroa runoesityksen dramatisoimiseen, harjoittelemiseen ja esittämiseen. Esitys koostuu suomalaisten runoilijoiden teksteistä ja sen teemana on vuosi 1940. Sitä esitetään Hyvinkään alueen palvelutaloissa ja vanhainkodeissa ensi syksynä.

Lahden ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi valmistuva huilisti Anniina Erkkilä saa 1000 euroa soittimensa korjaamiseen. ”Opiskelen kolmatta vuotta ammattikorkeakoulussa ja vuoden 2011 keväällä minulla on päättöresitaali eli B-kurssi, johon tarvitsen toimivan huilun, jolla saisin näytettyä taitojeni todellisen tason. Vuotavalla huilulla harjoittelu ei kehitä soittotekniikkaani ja äänensävyjen hallintaa ollenkaan niin hyvin kuin muuten näin laadukas huilu voisi kehittää”, perusteli Anniina Erkkilä hakemustaan.

Sirkustaiteilija Ramona Reinvallille raati päätti myöntää 1000 euroa opiskelujen rahoittamiseen Moscov state circus schoolissa Venäjällä. Opiskelu kuuluisassa koulussa maksaa 1000 euroa kuukaudessa. Ramona Reinvall sanoo tarkoituksenaan opiskella päälajina rengasstrapetsia sekä perehtyä myös monipuolisesti sirkustaiteeseen muidenkin lajian kuten käsinseisonnan, notkeusakrobatian ja akrobatian osalta. ”Suunnitelmiini kuuluu sirkustaiteen opetuksen kehittäminen hyvinkääläisessä nuorisosirkuksessa, jos saan parannettua omaa ammattitaitoani opintojen myötä”, Ramona Reinvall kirjoittaa.


2011 Woodstock-stipendi baletille ja kuvataiteelle

Vuoden 2011 Woodstock-stipendillä tuetaan taidenäyttelyn järjestämistä ja balettiopintoja. Stipendin saajat ovat Markus Jäntti ja Ida Viikinkoski.
Molemmat ovat 16-vuotiaita hyvinkääläisiä. Kolmatta kertaa jaettava Woodstock-stipendi on suuruudeltaan 3500,00 euroa. Raati päätti puolittaa sen kahden hakijan kesken.

Tänä vuonna LC Puolimatkan vuosittaista stipendiä haki 13 eri tahoa. Ne edustivat laajasti taiteen ja kulttuurin eri suuntia käsityötaiteesta, elokuvasta, teatterista, tanssista ja musiikista valokuvaukseen asti. Stipendin saajista päätti raati, johon kuuluivat LC Puolimatkan presidentti Jari Myyryläinen, klubin jäsen Erkki Sarkkinen ja Hyvinkään kaupungin sivistystoimen johtaja Pentti Halonen. Raadin mielestä monet hakijoista olisivat ansainneet tulla kannustetuiksi ja palkituiksi, mutta rajallista rahamäärää ei haluttu pilkkoa liian pieniin osiin, jotta stipendillä todella voitaisiin kannustaa nuoria eteenpäin urallaan.

Markus Jäntti on opiskellut Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulussa sekä Helsingin Taiteilijaseuran kursseilla. Hän kertoo tarkoituksenaan olevan jatkaa taideopintoja taidekorkeakoulussa Tukholmassa ja taidekoulussa Firenzessä. Tavoitteena on myös kirjoittaa ylioppilaaksi Hyvinkään Yhteiskoulusta.

Ensi syksynä Markus Jäntti pitää Hyvinkään Taidemuseossa yhteisnäyttelyn akateemikko Outi Heiskasen kanssa nimellä OUTMARK.

Ida Viikinkoski käy balettiopintojensa vuoksi koulua Hyvinkäältä käsin Helsingin Kruununhaassa. Hän opiskelee samanaikaisesti Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa. Nuoresta iästään huolimatta Ida Viikinkoski on ehtinyt esiintyä jo useassa Kansallisoopperan kokoillan baletissa mm. Napolissa, Tuhkimossa ja Pähkinänsärkijässä.

Apurahan Ida Viikinkoski aikoo käyttää osallistuakseen Rietin kansainväliseen balettikilpailuun Italiassa, Yoga-balettikurssille Virossa, Nordic Ballet Seminar-tapahtumaan Tukholmassa sekä Pietarin Vaganova instituutin huippuopettajien kurssiin Helsingissä. Se valmistaa Helsingin kansainvälisiin balettikilpailuihin ensi vuonna.


2012 Woodstock-stipendi kolmelle nuorisobändille

Lions Club Hyvinkää/Puolimatkan 3500 euron suuruinen Woodstock-stipendi päätettiin tänä vuonna jakaa kolmelle nuorisobändille.
Saint of Discrace
saa 1500 euroa ja Skiped sekä Expected Boy kumpikin 1000 euroa.

“Nuorten bänditoiminta on Hyvinkäällä vahvaa ja se ansaitsee kannustusta”, perustelee raati päätöstään. Aiempina vuosina apuraha on mennyt valtaosin klassisen musiikin harrastajille. Nyt oli ”kevyen” musiikin vuoro. Sana ”kevyt” kannattaa pitää lainausmerkeissä, sillä nuorten musiikki on usein kevyen sijasta raskasta eli heviä.

Valintaraatiin kuuluivat LC Puolimatkan presidentti Juha Vihavainen, kulttuuritoimen johtaja Pentti Halonen ja Puolimatkan jäsen Erkki Sarkkinen. Hakemuksia tuli yhteensä 13. Monet eri kulttuurin alat olivat hakemuksissa edustettuina. Musiikin lisäksi hakijat edustivat mm. kuvataiteita, valokuvausta, teatteria, elokuvaa. tanssia ja liikuntaa.

Saint of Discracen jäsenet ovat: Kaius Kettunen (laulu), Miika Kavonius (rummut), Jonne Tommila (basso) ja kosketinsoittaja-laulaja Vilja Uusitalo. Apurahaa yhtye anoo kesällä tehtävää uutta demoa varten.

Skiped’iin kuuluvat Joni Rasimus, Onni Leppihalme ja Jere Trygg.

Expected Boyn soittajat ovat Riku Arike, Riku Leino, Pauli Matinheikki ja Martin Boyd. Bändit suunnittelevat ainakin uusien laitteiden hankintaa.


2014 Hakasirkus ja nuoret muusikot saivat Woodstock-stipendin.

Vuoden 2014 Woodstock-stipendi 2000,00 euroa jaettiin kolmeen osaan. Valtaosa eli 1500,00 euroa menee Hakasirkuksen nuorten festari- ja leiritoiminnan tukemiseen.
Otto Jahnukainen saa 250,00 euroa saksofonin langattoman mikrofonin ja Maare Kylmämaa 150,00 euroa klarinetin suukappaleen hankintaan.
woodstockstipendi3 pien
 
Kuvassa stipendiaatit Otto Jahnukainen, Maare Kylmämaa, sekä Viivi Laitinen ja Sari Hietala Hakasirkuksesta.

Stipendin jaosta päätti raati, johon kuuluivat LC Puolimatkan presidentti Sami Silvennoinen, Hyvinkään kaupungin sivistystoimen johtaja Pentti Halonen sekä Puolimatkan klubin jäsenet
Kari Rautanen ja Erkki Sarkkinen.
Raati oli hämmästynyt hakemusten vähäisyydestä. Niitä tuli vain neljä aiempien vuosien vajaan 20 sijasta. Valitut stipendin saajat täyttivät hyvin raadin odotukset,
joten hakijoiden vähäisyys ei ollut mikään ongelma.
woodstockstipendi2 pien

Raati ja stipendiaatit: vasemmalta: Kari Rautanen (LC Puolimatka), Sari Hietala ja Viivi Laitinen Hakasirkuksesta, Sami Silvennoinen ja Erkki Sarkkinen LC puolimatka, Otto Jahnukainen,
Maare Kylmämaa (stipendien saajia) sekä sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen Hyvinkään kaupungilta.

”Hakasirkus tuottaa harrastajilleen iloa, kasvattaa itsetuntoa, ehkäisee syrjäytymistä, luo yhteenkuuluvuutta ja yhteisöllisyyttä”, sanoo sirkuksen hallituksen puheenjohtaja Sari Hietala stipendihakemuksessa. Sirkuksen harrastaja saavat itse toteuttaa omia suunnitelmiaan esityksissä ja he myös tutustuvat toisiin harrastajiin leireillä ja festareilla.

Otto Jahnukainen soittaa saksofonia Breakfast & Red Wine –nimisessä yhtyeessä. Se pääsi loppukilpailuun kansainvälisessä Emergenza yhtyekilpailussa ja esiintyy kesällä mm. Järvenpään puistobluesissa.

Maare Kylmämaa soittaa Hyvinkäänkylän puhallinorkesterissa ykkösklarinettia. Hän sanoo soittimensa suukappaleen olevan uusimisen tarpeessa.

Opiskelijalla on vaikea löytää rahaa soittoharrastusta varten. Stipendi tukee samalla hyvinkääläistä puhallinorkesteriperinnettä, sanoo Maare Kylmämaa.


2015 LC Puolimatkan 2000,00 euron suuruinen Woodstock-stipendi on päätettiin luovuttaa POPMUS ry:lle.
eli Hyvinkään Pohjoispuiston koulun musiikkiluokkien vanhempainyhdistykselle.  

LC Puolimatkan 2000,00 euron suuruinen Woodstock-stipendi on päätetty tänä vuonna luovuttaa POPMUS ry:lle
eli Hyvinkään Pohjoispuiston koulun musiikkiluokkien vanhempainyhdistykselle. 
Nayttokuva 2018 11 7 kello 9.40.36
Musiikkiluokkien oppilaat esiintyivät stipendin luovutustilaisuudessa musiikinopettaja Noora Vuorenmaan johdolla.
Stipendin vastaanotti POPMUS ry:n puheenjohtaja Mari Rasilainen.
Nayttokuva 2018 11 7 kello 9.40.48

Raha käytetään esiintymislaitteiden hankintaan.

Kymmenkunnan hakemuksen joukosta valittiin POPMUS ry etenkin siitä syystä, että apuraha hyödyttää
suurta joukkoa hyvinkääläisiä nuoria.

Päätöksen teki toimikunta, johon kuuluvat LC Puolimatkan presidentti Arto Pasuri, lion Erkki Sarkkinen
ja Hyvinkään kaupungin kulttuuritoimen johtaja Pentti Halonen.