Lions-nuorisovaihto
Nuorisovaihto Emilia Surakka, Itävalta.
 

Päätökseni hakea Lions-vaihtoon oli pitkään harkittu, mutta kannattava. Kyseessä oli ensimmäinen matkani yksin, kuten myös ensimmäinen kertani Japanissa. Lentomatka kului jännittäessä niin, ettei uni tullut lainkaan. Perille päästyämme meidät otettiin heti vastaan paikallisten Lionsien toimesta, ja kukin vaihtari saatettiin kädestä pitäen tämän host-perheen luokse. Pian ensimmäisen päivän iltana huomasin, että kaikki jännitys oli ehtinyt jo kaikota. 
 
Ensimmäiset päivät kuluivat uudenlaisen arjen opettelun huumassa; aamut alkoivat puuron sijasta riisillä ja miso-keitolla ja iltaisin perheeni edistyksellinen kylpyamme toivotti minulle hyvää yötä. Sain matkan aikana kokea kaksi hyvin erilaista perhettä; buddhalaistemppelissä asuvat Sonoyamat sekä länsimaalaistyylisessä talossa asuva Okadan suurperhe. 
 
Host-perheilläni oli suuri halu näyttää minulle mahdollisimman paljon kotimaataan. He, kuten myös muut tapaamani japanilaiset, olivat hyvin kiinnostuneita Suomesta. Kolme ja puoli viikkoa kului humahtaen, ja lähtöpäivä kului haikeissa tunnelmissa. Halu palata takaisin on säilynyt vahvana kotiintulon jälkeen, ja siivittänyt myös tulevaisuudensuunnitelmia niin töiden kuin opiskelun suhteen. Tuntuu hyvältä, että paikan päällä on olemassa turvaverkko, jonka luokse voi palata. 
 
Iso kiitos sekä Suomen että Japanin Leijonille matkani toteuttamisesta!blockquote h
 
Kesän 2015 YCE-vaihtari

Josefiina Holopainen

 

Lue lisää ja tutustu Josefiinan matkakuviin